Truus Martens (1956) volgde lessen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de Vrije Academie in Haarlem en rondde in 2004 de Didactische Bijscholing voor Beeldend Kunstenaar af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Zij woont en werkt in Alphen aan den Rijn en geeft sinds 2003 teken- en schilderlessen bij St. Boskoop Creatief en in haar atelier.

De sterke binding die zij voelt met de natuur is de inspiratie voor haar schilderijen. "De zee, het strand, een wolkenlucht, een steen in al zijn eenvoud of de structuur van boomschors kunnen mij raken". Gevoelens van verwondering, beleving en de waarneming van een beeld of sfeer, die zij tijdens haar wandelingen in de natuur ervaart, probeert zij te verbeelden in haar werk

Materie speelt een belangrijke rol in haar schilderijen. Ze gebruikt o.a. materialen die in de natuur gevonden zijn zoals hout, stenen, aarde, zand, vezels en natuurlijke pigmenten. Deze materialen worden soms in combinatie gebruikt met acrylverf en hulpmiddelen zoals gels, pasta's en lijm. Zij probeert te ontdekken wat de mogelijkheden zijn van deze materialen. Een boeiend proces waardoor werken ontstaan met een aardse uitstraling.

Daarnaast werkt zij van het voorjaar tot de herfst graag buiten (plein air) om zo met olieverf en penseel ter plekke de sfeer en haar beleving van een landschap of een zeegezicht vast te leggen op doek.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via de mail en als u op de hoogte wilt blijven van nieuw werk en exposities meldt u dan aan voor de nieuwsbrief.